sportgezondmarkt BWWinkelcentrum Buytenwegh organiseert zaterdag 13 april de Sport, Spel en Gezondmarkt. Op het Kentgensplein komen verschillende kramen met gezonde keuzes in voedsel, het publiek mag hier ook van proeven. Sportverenigingen uit de wijk geven demonstraties en open lessen.

Lekker en gezond eten en nog betaalbaar ook, in Winkelcentrum Buytenwegh krijg je nieuwe ideeën voorgeschoteld voor bijvoorbeeld lekkere snacks. Kinderen grijpen uit school al snel naar de snoeppot, maar hun lekkere trek kan ook op een gezonde manier worden gestild met bijvoorbeeld fruit of snoepgroente. Laat je informeren bij de verschillende kramen en proef wat lekkere nieuwe en gezonde smaken.

Om lekker veel te bewegen kunnen de kinderen meedoen aan Oudhollandse spelletjes. Opa en oma hebben deze ook nog gespeeld, maar hoepelen en sjoelen zijn nog steeds leuk, óók voor de moderne jeugd!

Ook sporten is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Voor de jeugd, maar zeker ook de volwassenen uit de wijk, laten verschillende sportclubs hun sport zien in een demonstratie. Vaak mag je daarna ook even meedoen en proberen of deze sport ook iets voor jou is. Zo is er een demonstratie zelfverdediging en verschillende workshops om aan mee te doen.

Bezoek de Sport en Gezondmarkt op het Kentgensplein op zaterdag 13 april van 13.00 tot 16.00 uur!