Wijkpost Buytenwegh sluit in juni

bw wijkpostEind juni zal de Wijkpost Buytenwegh zijn deuren sluiten voor wijkbewoners. Netwerkpartners zoals de wijkagenten, wijkverpleegkundigen en de wijkregisseur kunnen dan nog wel terecht in de posten voor overleg, maar bewoners zullen moeten uitwijken naar het Stadhuis, of per telefoon of digitaal contact opnemen.

Henk Verhoeven is al vanaf de opening, zo'n 14 jaar geleden, regelmatig te vinden in 'zijn wijkpost', waar hij mensen helpt, adviseert en een praatje maakt. Ook hij merkt dat het rustiger wordt in de wijkpost, al is het nog steeds wel één van de meest-bezochte wijkposten in de stad, merkt hij op. Mensen doen vaker digitaal een melding, waarvoor ze vroeger op de post langskwamen. Maar de groep bewoners die nu nog vaak gebruik maakt van de wijkpost ziet hij niet zomaar overstappen naar digitale media. “Dat zijn wat oudere mensen, die persoonlijk contact op prijs stellen. Niet iedereen kan goed overweg met de digitale mogelijkheden”.

Gelukkig voor Henk wordt hij door de gemeente overgeplaatst en kan hij ongeveer hetzelfde werk blijven doen. “Het is de tegenwoordige tijd, hè”, verzucht Henk, “Daar doe je niets aan. Maar ik zal het persoonlijk contact met de mensen wel missen!”

De gemeente stopt per 1 juli met de uitgifte van hondenpoepzakjes en strooizout en inwoners kunnen meldingen openbare ruimte doen via het Gemeentelijk Informatiepunt (GIP). De functie van de wijkpost komt hiermee te vervallen en de wijkpost zal dan ook per 1 juli niet meer geopend zijn voor bewoners.

Wijkpost-Buytenwegh-de-Leyens.pngalexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghigh_end_tattoos.pnghongyun.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pngkwalitaria.jpglidl.pngmitraklein.JPGmtc.pngpolat.pngterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png