Al 10 jaar Vietnamese loempia’s in Buytenwegh

20180512 127771Emmy Pham viert deze maand haar jubileum: haar kraam met Vietnamese loempia’s verkoopt al 10 jaar loempia’s en andere lekkernijen aan de klanten in Buytenwegh. Emmy heeft in deze tijd de wijk goede leren kennen en heeft veel vaste klanten die elke zaterdag bij haar aan de kraam komen.

Het viel in het voorjaar van 2008 nog niet mee voor Emmy om een standplaats te vinden voor haar kraam. Naast een plek om te verkopen heeft zij ook stroom nodig voor de apparatuur om de loempia’s te bakken, en de ingrediënten koel te houden. Zij vroeg het aan alle winkeliers, maar kon nergens terecht. Verdrietig liep zij door het winkelcentrum toen zij door de (toenmalige) manager van Super De Boer werd aangesproken: “Stroom? Maar natuurlijk, geen probleem hoor!” Vanaf 1 mei 2008 stond haar kraam dan ook voor de Super De Boer, bij de latere  verbouwing tot Jumbo werden de afspraken gewoon meegenomen.

20180512 127761 20180512 127759

 

Sinds de grote Jumbo verbouwing in februari is zij mee verhuisd. Net als de Jumbo ingang staat ook de Loempia kraam nu elke zaterdag op het Kentgensplein. Emmy: “Het is een mooie en gezellige locatie, midden in het centrum van Buytenwegh. Ik voel me hier ook veiliger, want de kraam kan helemaal tegen de muur aan staan zodat er niemand achter langs kan lopen. En ik sta lekker in de zon hier!”

Emmy staat elke zaterdag in het winkelcentrum, van 11 tot 18 uur. Ze zou er graag nog een dag extra staan, maar dat is nog niet mogelijk. De andere dagen bereidt zij thuis de loempia’s en andere gerechten voor, samen met haar kinderen wordt het deeg gemaakt en de groente gesneden zodat er iedere zaterdag weer nieuwe verse loempia’s verkocht kunnen worden. Emmy: “Ik heb heel veel vaste klanten die elke week een praatje komen maken. Soms ben ik net een maatschappelijk werker, want iedereen kan zijn verhaal kwijt bij mij!”

Wijkpost-Buytenwegh-de-Leyens.pngalexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghigh_end_tattoos.pnghongyun.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pngkwalitaria.jpglidl.pngmitraklein.JPGmtc.pngpolat.pngterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png