Bakker Jongerius opent nieuw pand

opening jongerius 2Bakker Jongerius opende donderdag de geheel verbouwde winkel in Winkelcentrum Buytenwegh, geheel in nieuwe stijl ingericht. Woensdag werd nog verkocht vanuit het oude pand, donderdagochtend gingen de deuren open aan 'de overkant', het pand waar eerst de schoenmaker zat.

 

Pasteltinten in mintgroen en roze voeren de boventoon in de nieuwe winkel, die verder vooral veel natuurlijke materialen heeft zoals hout en steen. De rekken met broodjes zijn voor een groot deel opgehangen aan het plafond, zodat ze bijna lijken te zweven. Naast een mooie vormgeving ook heel praktisch bij het schoonmaken van de winkel.

opening jongerius 3  opening jongerius 4 

In de nieuwe winkel is helaas geen plaats meer voor een echte zithoek, aldus Daphne Jongerius. Buiten staan drie tafeltjes met stoelen voor wie even wil genieten van een lekker broodje met een kop koffie. Binnen in de winkel komt een bar met drie barkrukken voor gasten die graag een kopje koffie komen drinken. Daphne: “We merken dat veel mensen speciaal bij de bakkerij afspreken om gezellig samen even wat te drinken en te praten. Een echt zitje ging niet meer binnen, maar met de bar bieden we mensen toch een gezellige zitplaats als het weer het niet toe laat om buiten te zitten!”

 

opening jongerius 1  opening jongerius 5 

Betaalautomaat

Met de opening van de Jongerius is ook de betaalautomaat aan het Kentgensplein weer in werking gesteld. De automaat werd buiten werking gesteld gedurende de tijd dat het pand leeg stond en verbouwd werd. Veel wijkbewoners zijn blij dat de automaat weer terug is, de automaat werd zeker door de oudere bewoners sterk gemist.

Wijkpost-Buytenwegh-de-Leyens.pngalexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghigh_end_tattoos.pnghongyun.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pngkwalitaria.jpglidl.pngmitraklein.JPGmtc.pngpolat.pngterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png