Creatief op Kinderkerstfeest

20161214 9459320161214 94594In winkelcentrum Buytenwegh werd woensdag 14 december een Kinder Kerstfeest georganiseerd door vele partijen die actief zijn in de wijk. Kinderen konden daar creatief aan de slag om kerststukjes te maken of een wenskaart op te hangen in een grote kerstboom. De organisatie werd verrast door het grote enthousiasme voor dit evenement.

Meer dan 250 kinderen kwamen knutselen en chocolademelk drinken op het eerste Kinder Kerst- en lichtfeest in het winkelcentrum. Voor dit buurtevenement hebben vele partijen de handen ineen geslagen. Zo hebben de buurtverenigingen Buytenrode en De Hoveniers samengewerkt om de kerststukjes en de vrijwilligers te leveren. Maar ook Reakt, Piëzo en MOOI hebben veel steun geleverd.

Op het laatste moment is er een grote kerstboom neergezet op het Kentgensplein om zo alle wenskaarten een plaatsje te kunnen geven. De kinderen maakten kerststukjes en de ouders konden deelnemen aan de actie 'droom voor de wijk'. Degene die de mooiste droom opschrijft, maakt kans op een geldprijs van Halte2717 om deze droom te verwezenlijken.

Peter Collignon, wijkregisseur Buytenwegh, liep er met zichtbare tevredenheid rond. "Het is geweldig dat iedereen zo mee werkt om dit tot stand te brengen. Het gebeurt toch niet elke dag dat een winkelcentrum, twee buurtverenigingen en zoveel organisaties in de wijk dit samen voor elkaar weten te krijgen. Ik zie dat de kinderen het naar hun zin hebben en dat doet mij goed. En dan is het weer ook nog zo lekker dat we dit buiten kunnen houden," zei Peter met een brede glimlach.

 20161214 94588

 

Gezellig winkelen

Javascript error before this line
Wijkpost-Buytenwegh-de-Leyens.pngalexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghongyun.pngjammy.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pngkwalitaria.jpglidl.pngmitraklein.JPGmtc.pngpolat.pngterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png