Taalpartners versterken Winkelcentrum Buytenwegh

20160707 87260

Helene en Weke, de enthousiaste oprichters van Taalpartners

Taalpartners geeft in het gebouw van Reakt in Winkelcentrum Buytenwegh les in Nederlands. Cursisten leren het Nederlands bijvoorbeeld als tweede taal, NT-2, of willen hun kennis en grammatica van de taal weer wat opfrissen. Er zijn nu al 60 leerlingen bij het Taalinstituut, die afgelopen donderdag het openingsfeestje mee vierden.

Helene Veerman en Weke Ilik startten 8 jaar geleden met het taalinstituut in Rotterdam. Zij zijn blij met het ruime onderkomen in het gebouw van Reakt, aan de Teldersrode. De locatie biedt genoeg ruimte voor groei en ligt mooi centraal in het winkelcentrum van Buytenwegh. In Zoetermeer zijn op dit moment al 7 docenten actief die de cursisten Nederlandse les geven, ook in de zomervakantie gaan de lessen door.

20160707 87257 20160707 87264

 

De leerlingen van het instituut hadden zelf korte gelukswensen in het Nederlands voorbereid, wat natuurlijk een hele prestatie is na pas 7 weken les! Veel leerlingen van het instituut volgen nu de lessen als voorbereiding op het inburgeringsexamen. Ensiyeh: “De lessen zijn leuk, we leren veel! Praten is het moeilijkst, verstaan gaat al veel beter!”

Taalpartners is voor alle inwoners van Zoetermeer, ook voor Nederlanders die hun grammatica weer eens wat willen opfrissen of willen oefenen met spreken in het openbaar.

Gezellig winkelen

Javascript error before this line
Wijkpost-Buytenwegh-de-Leyens.pngalexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghongyun.pngjammy.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pngkwalitaria.jpglidl.pngmitraklein.JPGmtc.pngpolat.pngterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png