Terre des Hommes Zoetermeer helpt vrouwen in Cambodja

Terre des Hommes Zoetermeer opende 30 jaar geleden een winkel in Zoetermeer. Onlangs werd er een project voor Cambodja afgesloten waarbij in twee jaar tijd, 50.000 euro bijeen gebracht werd. Een hele prestatie waar voorzitter Hans Zonneveld en zijn mensen dan ook erg trots op zijn. Het project waar ditmaal voor gespaard werd ondersteunt een crisiscentrum in Cambodja, waar vrouwen en kinderen worden opgevangen die het slachtoffer zijn van prostitutie en andere vormen van uitbuiting.

terre des hommesTerre Des Hommes schuift aan bij projecten die door lokale instanties geijkt zijn. Het hoofdkantoor in Den Haag selecteert een aantal van deze projecten, de mensen van afdeling Zoetermeer kiezen daar weer één specifiek doel uit waarvoor gespaard wordt. In het verleden waren dit onder andere een hospitaalschip voor Brazilië en projecten in India, Ethiopië of de Filipijnen.

De artikelen die in de winkel verkocht worden komen vanuit heel Zoetermeer. Verder is de winkel in winkelcentrum Buytenweg vooral gericht op de mensen uit de buurt. Die komen op hun beurt weer graag terug door het persoonlijk contact en medewerkers die ook in dezelfde buurt wonen. Dankzij de vele vrijwilligers kan de winkel zelfs 5 dagen per week geopend zijn. Het assortiment bestaat uit boeken, kleding, accessoires, speelgoed en gebruiksartikelen. Op de thermometer aan de wand bij de kassa kunnen de klanten precies zien hoeveel geld er al is opgehaald en voor welk doel er gespaard wordt.

Terre Des Hommes is opgericht in 1960 door Edmond Kaiser en zet zich in voor de rechten van het kind en strijdt onder andere tegen kinderhandel- arbeid, en prostitutie. In 2013 bereikte Terre Des Hommes een grote doorbraak in de strijd tegen online-kinderprostitutie met het virtuele ‘lok-meisje’ Sweetie en bracht zo de gegevens van duizenden pedoseksuelen bij elkaar.

Wijkpost-Buytenwegh-de-Leyens.pngalexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghigh_end_tattoos.pnghongyun.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pngkwalitaria.jpglidl.pngmitraklein.JPGmtc.pngpolat.pngterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png