20240329 4401520240329 44016Chinees- Tipanyaki restaurant Hong Yun in Winkelcentrum Buytenwegh heeft voorgoed de deuren gesloten. Vrijdag 29 maart was de laatste openingsdag, waarop vele klanten nog langskwamen om afscheid te nemen en het echtpaar te bedanken voor 'het lekkere eten al die jaren'.

Hong Yun laat weten te moeten sluiten, omdat ze het financieel niet meer sluitend krijgen. "De huur is hoog en alles wordt steeds duurder. De inkopen voor het restaurant, maar ook gas en elektriciteit en de kosten voor het personeel. Het lukt ons gewoon niet om hier nog met winst te draaien!"

Hong Yun was 14 jaar lang gevestigd aan de buitenrand van Winkelcentrum Buytenwegh, met uitzicht op de kleine vijver. Het restaurant heeft in die tijd een goede naam en klantenkring opgebouwd, maar kwam toch in financiële problemen. Overnamekandidaten voor het restaurant zijn niet gevonden, zo vertelt de eigenaar. "Ze willen een restaurant mét een woning erbij, dat kan hier niet. Ook de hoge huur is een reden dat mensen er geen vertrouwen in hebben om hier een goed lopend restaurant te hebben."

Het is niet bekend of er al een nieuwe huurder voor het pand is.