Cheque stichting BuytenrodeHagaZiekenhuis Zoetermeer heeft maandag 20 november een prachtige gift ontvangen van Buurtvereniging Buytenrode. De cheque van 1000 euro is overhandigd door voorzitter Leo Kiehl en penningmeester Wim Wenning.

Sandra Maat, zorgmanager van SEH Zoetermeer en verpleegkundige Suzanne van Zwet namen het bedrag in ontvangst. Met de donatie wordt een kinderhoek bij de gipskamer op de Spoedeisende Hulp ingericht met o.a. educatief speelgoed. Met de speelhoek, die is afgeschermd van de gipskamer en andere behandelkamers, hebben de kinderen wat afleiding tijdens het wachten.

Buurtvereniging Buytenrode is gevestigd in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh. Het bestuur organiseert voor deze wijk en omgeving, met hulp van vrijwilligers, het hele jaar door activiteiten zoals badminton, yoga en dans- en thema-avonden. Daarnaast verhuren zij ruimten aan onder andere de Trombosedienst en GGZ.

Naast de vele activiteiten die de vereniging organiseert, kunnen bezoekers een bijdrage doen voor de ‘goede doelen pot’. Hiervan schenken zij elk jaar de inhoud aan een goed doel. Zo is het afgelopen jaar gedoneerd aan Stichting Kika. Dit jaar heeft het bestuur besloten een donatie te doen aan HagaZiekenhuis Zoetermeer. Mede door een extra gift van de ‘Vrienden van Buytenrode’ is het bedrag 1000 euro.

Foto: Sandra en Suzanne nemen de cheque in ontvangst van de heren Wenning en Kiehl