20230506 38841Op de Sport en Gezondmarkt in Winkelcentrum Buytenwegh stond zaterdag 6 mei gezond leven centraal. Winkeliers van het winkelcentrum stelden gezonde producten beschikbaar, zoals verse komkommer, wortels en appels. Op het plein werden demonstraties karate en iaido gegeven.

Om het bewegen te stimuleren konden kinderen ook Oud-Hollandse spelletje doen zoals ring gooien en hinkelen. Wie trek had gekregen van het bewegen kon gezonde en lekkere snacks pakken, zoals verse gesneden komkommer, stukjes wortel en appels.

Karatevereniging Tomo no Kai gaf op het plein verschillende demonstraties met hun leden. Leraar Mark Neijssel: “De naam van onze vereniging betekent ‘Groep van Vrienden’, wij vinden het belangrijk om naast hard te trainen ook veel plezier te hebben met elkaar. We kiezen er ook voor om naast de hoogste banders van de club ook de beginners mee te laten doen. Zo krijgen mensen een goed idee van hoe het trainen bij ons gaat, en het is voor de kinderen ook heel erg leuk om te doen!”

20230506 38845   20230506 39063

Zwaarden zoeven over het plein

Naast de karatedemonstraties werden er ook demonstraties iaido, de kunst van het Japanse zwaard, gehouden. Voor de gelegenheid trainden de iaidoka met houten zwaarden, boken, maar tijdens de normale lessen wordt ook met gesmeden zwaard getraind. Het iaido is een wat onbekendere sport naast het karate, dat iedereen wel kent. Het gaat bij deze sport vooral om de beheersing van de bewegingen, die je solo uitvoert. Een deel van de iaido groep van Tomo no Kai liet zien hoe je het zwaard trekt, een aanval of blokkering maakt en daarna weer op de juiste manier opbergt.
Wie interesse heeft in karate of iaido kan terecht bij Karatevereniging Tomo no Kai, zij geven les in de sportzaal aan de Nesciohove in Buytenwegh.

20230506 39067  20230506 39071 

 

ozio_gallery_nano