Foto Ambachtenwerkplaats naaigroepDe Piëzo Ambachtenwerkplaats aan de Teldersrode, in winkelcentrum Buytenwegh is in een nieuw jasje gestoken. Vele vrijwilligers hebben hard gewerkt om diverse ruimtes te veranderen en in te richten.

 

Fotos Ambachtenwerkplaats 7 maart 2023 6 van 7 6In de ruimtes waar de Ambachtenwerkplaats eerst gevestigd was, zit nu het inlooppunt van InZet, de Ambachtenwerkplaats is iets verder naar achter opgeschoven in het pand. Sinds 2 januari 2023 coördineren Milou van Loenen en Nicoline Schol de Piëzo Ambachtenwerkplaats, waar de nadruk op ambacht en creatieve processen ligt. Milou: “Bij binnenkomst willen we al laten zien wat we doen. We hebben interieurstyliste Demi Elzinga bereid gevonden om ons te helpen, zij heeft de presentatie-sokkels ontworpen. De ontwerpen die je in de sokkels ziet, staan symbool voor wat er in een werkplaats gebeurt. Denk aan een tasje (naaitatelier) of een mozaïek schilderij. Het frame van de sokkels is dan weer door de houtwerkplaats ontworpen.”

 

Duurzame winkel

De Ambachtenwerkplaats heeft ook een winkel, waar producten te koop zijn die in de werkplaatsen zijn gemaakt. Duurzaamheid is hierbij belangrijk, zo wordt bijvoorbeeld met circulaire materialen een tas gemaakt.
Milou: “We verkopen artikelen die hier zijn gemaakt. Denk aan vogelhuisjes, snijplanken en dierenfiguren, deze zijn door de houtwerkplaats gemaakt. Onze vrijwilligers werken er hard aan, en met liefde. Ze zijn er trots op als mensen dit bij ons kopen”.
Er zijn speciale ruimtes voor de textiel-, techniek-, creatieve- en fietsenwerkplaats.

In het repair café kan men kapotte huishoudelijke apparaten brengen, de vrijwilligers kunnen helpen deze te maken. Ook hier speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het repaircafe is dinsdag- en woensdagochtend open van 9:15 tot 12:00 uur.

Piëzo Ambachtenwerkplaats is te vinden aan de Teldersrode 25 in winkelcentrum Buytenwegh.

Fotos Ambachtenwerkplaats 7 maart 2023 7 van 7

Milou en Nicoline

Foto's: Jeroen Stahlecker