20230217 36962Halte 2717 stopt in Buytenwegh en hiermee kwam ook een eind aan de werkzaamheden van Buurtpastor Johan Roest. Om het afscheid voor Johan  toch een beetje feestelijk te maken organiseerde Halte een Afscheidsparty voor hem in de Ichthuskerk.

Johan wilde een afscheidsfeestje zonder poespas en lange toespraken, daarom werd het een gezellige café avond waarop veel mensen waar hij jarenlang mee samen werkte in Buytenwegh samen konden praten en proosten op de wijk. In de Ichthuskerk was een hoekje gemaakt voor een bar waar iedereen wat te drinken kon halen. 

In de onvermijdelijke, maar korte, speech bedankte Johan iedereen voor zijn steun tijdens de 7 jaar dat hij voor Halte werkte. Johan: "Het belangrijkste was voor mij om verschil te maken in de wijk en dat is denk ik wel gelukt. Ik heb mooie dingen meegemaakt in de wijk en mensen echt kunnen helpen. Vooral ook dankzij mijn gezin dat altijd achter me stond, ook als ik weer eens in de avond of het weekend op pad moest!"

20230217 36969   20230217 36982

Johan Roest was dan ook een welbekend gezicht in de wijk en het Winkelcentrum, waar hij veel activiteiten organiseerde. 

Het werk van Halte 2717 zal gedeeltelijk worden overgenomen door een nieuw op te richten Stadsdiaconaat. Hierin werken meerdere kerken in Zoetermeer samen, katholiek en protestants.