wijkpost buytenweghIn Buytenwegh komt, in ieder geval tijdelijk, de wijkpost terug. Bij verschillende bewonersbijeenkomsten bleek dat de wijkpost zeer gemist wordt, veel bewoners willen deze terug. De wijkpost in Buytenwegh komt in het activiteitencentrum van inZet, midden in het winkelcentrum.

Bewoners geven aan het fijn te vinden om direct contact te hebben met bijvoorbeeld de wijkagent of gemeente. Toen de wijkpost nog in het winkelcentrum gevestigd was, liepen veel mensen er even binnen voor een kleine melding. Met de wijkagent werd overlegd over overlast van buren of groepen op straat en bij de balie konden mensen rondzwervend grofvuil of kapotte lantaarns melden. Deze meldingen kunnen ook gedaan worden bij het digitale loket van de gemeente of via de gemeente app, maar veel bewoners maken geen gebruik van deze mogelijkheid.

De wijkpost wordt nu opgezet samen met inZet en gevestigd in het activiteitencentrum van inZet aan de Teldersrode 25. De wijkagent en medewerkers van het wijkteam van de gemeente zullen wekelijks op woensdagmiddag een spreekuur gaan houden in de Teldersrode, zodat inwoners terecht kunnen met hun vragen over veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Buiten deze spreekuren om kunnen inwoners dagelijks terecht bij medewerkers van inZet met hun vragen over welzijn en ondersteuning. InZet kan vele vragen zelf beantwoorden, of doorverwijzen naar wijkagent of gemeente.
Het openen van de wijkpost zou volgens een memo aan de raad in januari 2023 zijn, maar het is nog niet bekend wanneer de eerste spreekuren zullen zijn.

 

Wijkbus met terras

Om nog dichter bij de bewoners te staan en bewoners te bereiken die minder geneigd zijn om naar de tijdelijke wijkpost te komen, wil de gemeente in Buytenwegh ook een wijkbus met mobiel terras inzetten. Deze wijkbus zal dit jaar tien keer op verschillende plekken in de wijk staan om op een laagdrempelige manier in gesprek met de inwoners uit verschillende buurten in Buytenwegh. In de wijkbus kunnen bewoners spreken met medewerkers van de gemeente, maar ook met de wijkpartners (welzijn, zorg en veiligheid).

Foto: De 'oude' wijkpost aan de Hannie Schaftrode, die in juni 2019 gesloten werd.