TdH februari 2022De winkel van Terre des Hommes in Buytenwegh houdt van dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 februari uitverkoop van de broeken. Het is de bedoeling dat hiermee het aantal bezoekers weer aantrekt, want na de zoveelste corona-sluiting heeft de winkel moeite om weer goed op gang te komen.

“We merken echt dat de loop er een beetje uit is op het moment, dus volgende week kunnen mensen twee broeken halen voor de prijs van één.” zegt voorzitter van het bestuur Marijke van der Meer. “Onze winkel dient drie goede doelen tegelijk want we zijn een uitkomst voor mensen met een kleine beurs, we zorgen voor duurzaamheid door een tweede leven voor allerlei spullen, en met de opbrengst helpen we kinderen in heel veel landen.”

De winkel in Buytenwegh is open op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. Mensen die boeken, serviesgoed, kleding en speelgoed niet meer gebruiken kunnen dat gratis afstaan, waarna de winkel het voor kleine prijsjes weer verkoopt. Alles wordt geregeld door vrijwilligers.

Van der Meer: “We kunnen altijd spullen gebruiken als ze schoon en heel worden gebracht. En we snakken ook naar nieuwe klanten zodat de loop er weer in komt. Natuurlijk houden we ons aan alle coronaregels.”