SCAL voor bloedafname in Buytenwegh

scal1In het voormalige pand van de Wijkpost Buytenwegh, aan de Hannie Schaftrode 142, is onlangs een nieuwe vestiging van SCAL geopend. SCAL is een organisatie die zorgt voor medische onderzoeken en vooral is gericht op de huisartsen.

scal2SCAL startte in 1957 als organisatie in Leiden en breidde langzaam uit richting de Bollenstreek en nu ook naar Zoetermeer. Buytenwegh heeft nu de eerste SCAL vestiging in Zoetermeer, waar mensen terecht kunnen voor medische onderzoeken zoals urine-, ontlasting- of bloedonderzoek. Het is hetzelfde soort onderzoek als in een ziekenhuis, maar dan dichterbij in de wijk.

Huisartsen kunnen hun patiënten rechtstreeks online aanmelden voor een onderzoek, maar mensen kunnen ook zelf terecht om een online afspraak te maken als zij een verwijzing voor bijvoorbeeld bloedonderzoek van de huisarts hebben gekregen. Patiënten krijgen na het onderzoek via de huisarts de resultaten te horen.

SCAL is iedere werkdag in de ochtend geopend voor de onderzoeken. Er werken op dit moment 1 of 2 medewerkers en er is één onderzoekskamer geopend, maar er is voldoende ruimte om binnen het pand uit te breiden mocht de vraag groter worden.

ZA_logo_2018_klein.jpgal_basma_klein.jpgbigbazar.pngbkj_bloemist.jpgbuytenwegh-apotheek.pngcafetaria_buytenwegh.jpgdjawa.pngelif_klein.pnghongyun.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pnglidl.pngmettza_-_klein.pngmitraklein2.jpgmtc.pngpizzeria_alvero.pngreakt.jpgscal.pngterredeshommes.pngzeeman.png