oliebollen buytenweghAlle essentiële winkels mogen ook in de lockdown open blijven, hieronder vallen de winkels die bijvoorbeeld eten of medicijnen verkopen. Ook oliebollen zijn nog te verkrijgen op het Kentgensplein in Winkelcentrum Buytenwegh, omdat hij in de open lucht verkoopt, mag de verkoop doorgaan.

Al ruim 28 jaar komt Paul Kuipers tegen de winter naar Zoetermeer om in Buytenwegh de buurtbewoners te voorzien van heerlijke oliebollen. Maandagmiddag was de eerste dag dat de kraam open ging en Paul hoopte van harte dat het niet meteen ook de laatste zou zijn. Maar het kabinet heeft winkels met voedsel en kraampjes in de buitenlucht buiten de maatregelen voor de lockdown gehouden, dus oliebollenbakker Kuipers is vast van plan tot en met Oud en nieuw zijn oliebollen te blijven verkopen. Van maandag tot en met zaterdag kan het publiek van 11 tot 18 uur terecht bij de kraam.

 

Essentiële winkels

Bij de essentiële winkels horen ook de supermarkten, Jumbo en Lidl blijven open in het winkelcentrum. Ook Bakkerij Jongerius en Baran blijven geopend, evenals drogisterij Kruidvat en de apotheek. Winkels die andere spullen verkopen zoals de Zeeman en Big Bazar moesten helaas wel de deuren sluiten.