Ambachtenwerkplaats knapt meubels op

20190826 11371De Ambachtenwerkplaats van Piëzo, sinds enige tijd gehuisvest in winkelcentrum Buytenwegh, heeft voor de winkeliersvereniging meubels opgeknapt. De houten tafels en banken kunnen nu weer bij de activiteiten in het winkelcentrum gebruikt worden.


De gerenoveerde meubels werden maandag 26 augustus feestelijk overhandigd aan de winkeliersvereniging Buytenwegh. Wijkwethouder Jakobien Groeneveld onthulde samen met de cursisten van Piëzo, die de meubels opgeknapt hebben, de eerste tafel. Groeneveld: “Prachtig om te zien wat er bereikt kan worden met een goede samenwerking in de wijk! Buytenwegh is echt bijzonder omdat zoveel organisaties elkaar weten te vinden en verenigd zijn in de ‘Vrienden van Buytenwegh’. Samen maken jullie de wijk sterker en mooier!”

20190826 11372  20190826 11374 

In de Ambachtenwerkplaats, in het gebouw van Reakt, is een houtwerkplaats, een fietsenwerkplaats en een textielwerkplaats. In de werkplaatsen kunnen mensen in workshops leren hoe ze kleine reparaties uitvoeren aan bijvoorbeeld een fiets. De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers die ook zelf weer opgeleid worden. Johan (houtwerkplaats): “Voor het opknappen van de tafels en banken moet je behoorlijk wat techniek in huis hebben. Een laklaag aanbrengen moet heel zorgvuldig, maar dan gaat het ook weer jaren mee! Ik help de vrijwilligers bij het opknappen en leer ze hoe het beste gewerkt kan worden”.

De tafels en bankjes worden gebruikt bij activiteiten van de winkeliersvereniging in het winkelcentrum, zoals een muziekfestival, Vaderdag met kinderactiviteiten, St. Nicolaasfeest en Kerst/lichtfeest activiteiten.

alexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbkj_bloemist.jpgbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghigh_end_tattoos.pnghongyun.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pnglidl.pngmettza.pngmitraklein.JPGmtc.pngpizza_il_mondo.jpgpolat.pngreakt.jpgterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png