Hulp in Wijkpost Buytenwegh

wijkpost Buytenwegh 2

De medewerkers van de Wijkpost: Henk, Variël, Marijke en Peter

In de Wijkpost in Winkelcentrum Buytenwegh staat elke dag wel iemand klaar om met een vriendelijke glimlach de buurtbewoners te helpen. Marijke van Hoof, Variël Bunsee en Henk Verhoeve doen het werk met veel plezier. Ook Peter Collignon is als wijkregisseur vaak in de wijkpost te vinden. Marijke: “Het werk is erg leuk en veelzijdig, iedere dag leer ik wel iets bij!”

 

Waarom de wijkpost?

Waarvoor kunnen buurtbewoners terecht in de wijkpost? De wijkpost is er in de eerste plaats voor veel praktische oplossingen. Buurtbewoners komen langs om hondenpoepzakjes op te halen, of prikstokken om zwerfvuil op te ruimen. De huis-aan-huis-kranten van Zoetermeer liggen in stapels klaar om te worden afgehaald. Ook Ja/Nee stickers voor op de brievenbus en plastic zakken voor de ondergrondse containers kunnen bij de wijkpost opgehaald worden.

Sinds kort kun je niet alleen spullen ophalen op de wijkpost, maar ook gevonden voorwerpen brengen! Er wordt al van alles ingeleverd, van verloren sleutels tot ov-passen, dus wie iets kwijt raakt in de wijk doet er goed aan even langs te lopen bij de wijkpost en te informeren naar de gevonden voorwerpen.

 

wijkpost Buytenwegh 1Meldingen en vragen

De wijkpost is hét punt in de wijk waar je van alles kunt melden en vragen. Belemmeren struiken het zicht op de weg voor automobilisten, of is er juist overlast door schaduw in de tuin? Loopt de straat vol water omdat de put verstopt is, struikel je bijna over een losse tegel? Goede vragen voor de wijkpost. Zij zullen niet alles zelf kunnen oplossen, maar weten heel vaak wel wie in te schakelen om het probleem te verhelpen.

Ook mensen die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld voor het maken van een afspraak met de gemeente zijn van harte welkom op de wijkpost. Niet iedereen heeft een computer thuis en een afspraak voor bijvoorbeeld het aanvragen van een rijbewijs kun je alleen online maken.

Niet alles is echter op te lossen voor de wijkpost. Peter Collignon vertelt lachend dat sommige mensen zelfs langskomen met de mededeling dat de stroom bij hen thuis is uitgevallen. Maar ook dan gaan de mensen niet de deur uit zonder een goed advies (probeer een nieuwe stop in de meterkast?) of een verwijzing naar de woningcorporatie.

 

Tussen de regels

Tussen alle vragen door bieden de medewerkers ook een luisterend oor aan de buurtbewoners. Marijke: “Als mensen met een probleem komen is soms een goed gesprek al een oplossing! Ik vind het heerlijk om iemand weer een stukje op weg te helpen en geniet als iemand dan een week later met een big smile bij de deur staat om te zeggen dat het nu verholpen is!”

 

Wijkpost Buytenwegh De Leyens

Hannie Schaftrode 142
2717 HN Zoetermeer
Telefoon: 079-346 9009
Website: www.zoetermeer.nl/buytenweghdeleyens  | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wijkpost Buytenwegh De Leyens is elke werkdag geopend van 8.30 uur tot 16.00 uur.

alexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbkj_bloemist.jpgbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghigh_end_tattoos.pnghongyun.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pnglidl.pngmettza.pngmitraklein.JPGmtc.pngpizza_il_mondo.jpgpolat.pngreakt.jpgterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png