2017 Sinterklaas 8Sinterklaas en zijn Pieten kwamen zaterdag per boot aan in Buytenwegh! Nu vond de Sint het wel wat lastig om echt per boot door de wijk te varen, dus werd zijn boot op een trailer gezet en konden zij zo hun intocht maken in de wijk. Na een bezoek aan het winkelcentrum bezocht Sinterklaas ook het grote kinderfeest.

2017 Sinterklaas 3 2017 Sinterklaas 5


De Sint vertrok in de ochtend vanaf buurtvereniging de Hoveniers aan de Nesciohove. De buurtvereniging zal hier nog maar korte tijd in het oude verenigingsgebouw zitten, in het nieuwe jaar verhuizen zij naar een locatie aan de Carrie van Bruggenhove. Per boot vertrok het gezelschap naar het winkelcentrum waar al veel kinderen zich verzameld hadden.

Wijkwethouder Taco Kuiper reikte samen met Sinterklaas de prijzen uit van de kleurwedstrijd waar ruim honderd kinderen aan mee deden. De gelukkige winnaars in drie verschillende categorieën mochten op het podium komen om de prijzen in ontvangst te nemen. Ook bezochten Sinterklaas en zijn Pieten de Pietenrommelmarkt bij Reakt.

2017 Sinterklaas 1 2017 Sinterklaas 7
2017 Sinterklaas 9 2017 Sinterklaas 10


Het bezoek van Sinterklaas aan de wijk eindigde met het grote Sinterklaasfeest van buurtvereniging Buytenrode, georganiseerd in de gymzaal aan de César Franckrode. Een van de Pieten gedroeg zich nogal vreemd, hij botste overal tegenaan en viel ook regelmatig op de grond. De aanwezige EHBO'ers kwamen al snel tot de conclusie dat er met de Piet niets mis was, hij had gewoon een bril nodig!