Volhardingbus Zoetermeer rijdt vanuit Buytenwegh

20160923 89547Wethouder Vugs opende afgelopen vrijdag de Volhardingbus, de bus die met behulp van vrijwilligers mensen op weg helpt. Sinds de start van de Zoetermeerse Volhardingbus in juli zijn er al ruim 100 ritten gereden, maar nu heeft de bus ook zijn officiële logo’s en kon de start feestelijk gevierd worden.

Dankzij de inzet van een trouwe groep van 16 vrijwilligers bestaat sinds 18 juli de Volhardingbus, deze bus is er voor alle Zoetermeerders die vanuit hun huis vervoerd willen worden naar hun plaats van bestemming binnen en buiten Zoetermeer, bijvoorbeeld naar het Stadshart, het LangeLand Ziekenhuis of gewoon naar een bekende op de thee of koffie. De Volhardingbus rijdt vanuit Winkelcentrum Buytenwegh, zij mogen gebruik maken van de ruimtes van Het Familierouwhuis van Cuvo, aan de Leopoldhove 70.

Wethouder Vugs: “Mensen uit hun isolement halen door ze te brengen op plekken waar ze moeilijk kunnen komen is een mooi initiatief. Een van de deelnemers vertelde me dat zij pas op bezoek is geweest bij haar broer in Scheveningen, waar ze niet zonder hulp kon komen. Prachtig toch!”

Binnen Zoetermeer bedraagt de vergoeding €2,50 per enkele reis. Kinderen t/m 12 jaar kunnen, onder begeleiding, gratis mee.

Iedereen kan er gebruik van maken, er is geen indicatie voor nodig. De Volhardingbus voorziet duidelijk in een behoefte. Mensen helpen mensen, dat is de slogan.

Ook helpen in deze gezellige organisatie? De Volharding zoekt voor Zoetermeer begeleiders voor op de bus en planners om de ritten in te delen. Even bellen met Elise Peper, coördinator van De Volharding Steun en Toeverlaat op 079-2033096 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezellig winkelen

Javascript error before this line
Wijkpost-Buytenwegh-de-Leyens.pngalexanderhaarmode.pngbigbazar.pngbuytenwegh-apotheek.pngdjawa.pnghongyun.pngjammy.pngjongerius.pngjumbo.pngkruidvat.pngkwalitaria.jpglidl.pngmitraklein.JPGmtc.pngpolat.pngterredeshommes.pngxbaran-market.pngzeeman.png